S.S.S

SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Cihazı temizlemenin en iyi yolu nedir ve ne sıklıkla yapılmalıdır?
Cevap: Samozdrav solunum simülatörünün her uygulamasından sonra tüm parçalarını suyla yıkamak gerekir. Zaman zaman (her 1-2 haftada bir), solunum simülatörü, kabartma tozu çözeltisinde veya sabunlu sularda dezenfekte edilmelidir. Daha fazla detay kullanım kılavuzunda bulunabilir.
3. Hipotansiyon’dan (Düşük tansiyon) muzdarip insanlar Samozdrav'ı kullanabilir mi?
Cevap: Yapabilirler. "Samozdrav" solunum simülatörünün eğitimi sonucunda, kemo-reseptörler aracılığıyla vazomotor merkezi (medulla oblongata'daki vazomotor merkezi) kandaki CO2 seviyesini arttırır ve sonuç olarak serebral dolaşımı iyileştirir. Bu reaksiyon periferal (iç organlar) rezistif damarların lümeninin normalleştirilmesini ve arteriyel basınç seviyesinin doğru düzenlenmesini içerir. Birkaç ay içinde basınç yavaş yavaş normale döner.
5. Solunum simülatörünün hangi geçerlilik süresi vardır?
Cevap: “Samozdrav” solunum simülatörü, tıbbi bir cihazdır. Kullanım ömrü 3 yıldır. Bu süre geçtiğinde, cihaz değiştirilmelidir.
7. Bir kişi birkaç dakikalık nefes alma egzersizine bile katlanamıyorsa, Samozdrav'da eğitimi durdurmak gerekir mi?
Cevap: Samozdrav cihazı ile nefes egzersizleri fiziksel aktivitenin taklidi olduğunu anlamalısınız. Eğitimsiz bir vücut hemen büyük bir strese dayanamaz, bu yüzden bir kişi nefesinde zorluk ve rahatsızlık hisseder, o zaman da egzersiz faaliyetini durdurmak ve 2-3 günde bir dakika artırmalısınız. Bu durumda her zaman, eğitim öncesi dinlenmek gerekir, duygusal sakinlik önemlidir,
9. Eğer CO2 seviyesi Normale ulaştıysa, nefes egzersize devam etmek gerekli midir? Vücuttaki karbon dioksit seviyesi çok yüksek olabilir mi?
Cevap: CO2 seviyesi normu (%6,0-6.5) hiçbir zaman aşmayacaktır, çünkü vücudumuzun iç ortamın sabitliğini koruyan bir telafi mekanizması vardır. Bu nedenle, yüksek CO2 oranlarında, solunum egzersizlerini durdurmanıza gerek yoktur.
11. "Samozdrav" nefes egzersiz cihazını bireysel olması zorunlu mu, yoksa birkaç aile üyesinin bunu kullanması mümkün mü?
Cevap: Bu kompleksin bireysel olması arzu edilir, ancak bu mümkün değilse, her bir solunum jimnastiğinden sonra, tüm ayrıntıları ya soda çözeltisinde yıkamak ya da %3'lük bir peroksit çözeltisine daldırmak gerekir. 30 dakika için 18-24'C bir sıcaklıkta %0,5 ev deterjanı.
13. Aşamalar arasında mola verebilir miyim? Zorunlu bir mola olursa ne yapacağız?

Cevap: Eğer "Samozdrav" simülatörü ile egzersizlerinizi durdurmak zorunda kaldıysanız, o zaman kurs mola süresine bağlı olarak başlamalıdır:

  • Birkaç gün (bir hafta) mola: egzersizler bıraktığınız asamadan devam edilebilir;
  • Bir ay veya daha uzun süre mola: egzersizleri durduğunuz asamadan devam edilmelidir, ancak 3 dakika ile başlayın;
  • 3 aydan fazla bir süre boyunca mola: tüm ders baştan başlar (ilk aşamadan itibaren).
15. "Samozdrav" uygulamasının kontrendikasyonları nelerdir?
Cevap: Alevlenmesi ve yetmezlik aşamasında kullanılmasını tolere - kronik ve bulaşıcı hastalıklara cevap:; - solunum yetmezliği, derlenme ile birlikte şiddetli hipoksi eşlik ettiği; - (tekrarlanan) tekrarlayan pulmoner hemoraji ve hemoptizi; - şiddetli hipertansif kriz dönemi; - Onkoloji, kemoterapi kurs dönemi halinde ve üç ay sonra; - inme sonrası akut dönem infarktüsü (ilk 3 ay felç ya da kalp krizi sonrasında); (3 ay) karın ameliyatları sonrası dönem. Kronik hastalıkların varlığında, simülatör alevlenme aşamasında kullanılmamalıdır. Kronik bir hastalığın alevlenmesi durumunda gerekli tedavinin yapılması, daha sonra alıştırmaların tekrar başlatılması gerekir. 3 günden fazla bir mola sırasında egzersizlerin yeniden başlatılması (örneğin, 14 gün boyunca egzersizleri kaçırdıysanız, 12-15 dakika daha az bir yük ile yeniden başlatmanız gerekir) egzersizlerin süresini azaltarak yapılmalıdır.
17. Günde 3 kez cihazı kullanabilir miyim?
Cevap: 2. ve 3. aşamalarda, kan basıncında (akşam yemeğinden önce ve sonra ve yatmadan önce), üç kez egzersiz seansı yapılması ve zamanın 40 dakikaya kadar artırılması tavsiye edilir. Kan basıncını düşürüp stabilize ettikten sonra, sabahları ve yatmadan önce 30 dakika boyunca iki egzersiz yapın.
19. Solunum egzersizleri sırasında dış hava iç kavanoza girecek mi? İçinde gaz karışımı nasıl oluşur?
Cevap: İç kavanoz kapağında delikler var. Solunduğunda, atmosfer havası bunlara nüfuz eder ve dışarıdan kısmen iç kavanoza hava sızar, dışarı verilen hava ile karıştırılır. Deliklerden dolayı, belirli bir CO2 konsantrasyonunun biriktiği iç kavanoz içinde bir hava karışımı oluşur. İç kavanoz üzerinde ki sayıları kullanarak, deliklerin boyutu ayarlanabilir (sayı ne kadar büyük olursa, delik o kadar küçük olur).
21. Tüm aşamalardan geçtikten sonra ne yapmalı?
Cevap: Tüm aşamaları bitirdikten sonra, arteryel kandaki birikmiş karbondioksit içeriğini korumak için, aşağıdaki gibi nefes almaya devam edebilirsiniz: Eğer istenirse 2. ve 3. aşamayı yapabilirsiniz Şekil 1'i iç kavanozun etiketine göre ayarlayın. Hareketsiz bir yasam tarzınız varsa günde bir kez 20-30 dakika boyunca nefes egzersizi yapın. Aktif bir yaşam tarzınız varsa yılda bir kez 4-6 ay sürecek şekilde tüm aşamaları hisli bir şekilde uygulayabilirsiniz.
2. Neden simaltoru kullandıktan sonar boğazda öksürük ve gıdıklama hissi olur?
Cevap: Nefes alırken cihaz içinde, solunan hava sıcak, nemli yoğunlaşmış damlacıklar içinde birikir. Böyle bir ortam, solunum yollarında tahrişe neden olan ve boğazda gıdıklanma hissine ve öksürüğe neden olan zararlı mikroorganizmaların çoğalması için en elverişlidir. Bu nedenle, her eğitim sonra, özellikle cam ve tüpler, kapnicatorün tüm parçalarını yıkamak gerekir. Zaman zaman kabartma tozu ya da sabun solüsyonunda dezenfeksiyon yapmak gerekir.
4. Çocuklar Samozdrav'ı kullanabilir mi?
Cevap: Samozdrav solunum cihazı, çocuğu doğru nefes tekniği hakkında bilgilendirmek mümkün olduğu yaştan itibaren tüm çocuklar tarafından kullanılabilir (eğitim sakin ve rahat bir şekilde, ani inhalasyonlar ve ekhalasyonlar olmadan, sabit bir durumda yapılmalıdır). 7 yaşından küçük çocuklar için eğitim, yetişkin gözetimi altında yapılmalıdır. Çocuklar için eğitim teknikleri hakkında daha fazla bilgi Kullanım Kılavuzu'nda açıklanmıştır.
6. "Standart" set ile "konfor" seti arasındaki fark nedir?
Cevap: Fark, sadece dış oda olarak kullanılan kondansatörler biçimindedir ve dolayısıyla bunların montajındadır. Buna ek olarak, "Konfor" seçeneğinin cihazı, burnu solumak için özel bir maske ile takviye edilmekte ve bu da cihazın kullanımını mümkün olduğunca kolaylaştırmaktadır. Çalışma prensibi aynıdır. Cihazı görsel tercihlerinize göre seçersiniz.
8. İç kavanoz kapağındaki sayıların amacı nedir ve ne zaman taşınmaları gerekir?
Cevap: İç kavanoz kapağındaki, hava direncini ve aparatın içindeki gaz karışımının bileşimini gösterir. 1 sayısı minimum yük seviyesini göstermektedir. İşaretin diğer basamaklara taşınması, sadece son aşamada, su solunum simülatörünün iç kavanozuna dökülürken izin verilir. Su tutulumu olan aşama eğitimden hariç tutulduğunda, üçüncü aşamadan geçtikten sonra rakamları taşımak mümkündür. Basamaklar 15 günde bir taşınır.
10. Solunum yoğunluğunu ne sıklıkla ölçmeliyim?
Cevap: Bir solunum yoğunluğu ölçer (cihazla birlikte verilen kapnometre) ile yaklaşık tanı için üç gün her iki ayda bir yapılmalıdır. Üç değerin ortalaması tabloda seçilmeli ve ölçümün tarihi kaydedilmelidir.
12. Neden "Samozdrav" simülatörü ile yapılan egzersizler sırasında ağız kuruluğu hissi oluşur?
Cevap: Dersin başında 3 kişiden birinde vücudun kendi kendini temizlenmesini sağlayan vücudun vermiş olduğu bir reaksiyondur. Bu durum normaldir. 1-2 hafta sürebilir. Eğitimi durdurmayın.
14. “Samozdrav” solunum simülatörü hangi durumların üstesinden gelmeye yardımcı olur?
Cevap: Karbondioksit eksikliği durumunda, kan damarları büzülür, organlara giden kan akışı bozulur, kan basıncı artar, kalp yükü artar, bu da hipertansiyon, iskemi görünümü ve gelişmesine neden olur. kalp, stenokardiya, aritmi, bronşiyal astım, kronik bronşit, tip 2 diyabet, mide ülseri, gastrit, artroz, osteokondroz, obezite, kabızlık.
16. "Samozdrav" kompleksini kullanırken iyileşme etkisi neden dolayı olacak?
Cevap: Solunum tekniklerinin kullanımıyla, vücut arteryel kandaki karbondioksit konsantrasyonunu artırır, bu da kan damarlarının lümeninin genişlemesine ve tüm organ ve dokuların oksijen ihtiyacını artırır.
18. "Samozdrav" simülatörünü kaç dakika kullanmalıyım?
Cevap: Vücudunuzu yeni bir CO2 konsantrasyonuna adapte etmek için her aşamada solunumun başlaması kademeli olmalıdır.
• 70 yaşın üzerindeki ve daha genç yaştakiler için, ancak düzenli ilaç almak için, her etapta ilk etap süresinin 3 dakika olması önerilir. Sonraki her gün, 1 dakika (yani, 4 dakika, 5 dakika, vb.) ekleyin ve 30 dakikaya kadar devam edin;
• Her egzersiz 10 dakika ile başlayabilir. Sonraki her gün, 1 dakika ekleyin (ör. 11 dakika, 12 dakika, vb.). Bununla birlikte, en önemli şey "Samozdrav" simülatörü ile egzersiz seansları sırasında egzersizlerin rahatlığını izlemek. Nefes alırken rahatsızlık veya zorluk hissi varsa, bu aktiviteyi durdurun ve yüklemeyi daha yumuşak bir şekilde arttırmaya başlayın (her gün 1 dakika, her 2-3 günde bir eklemeyin).
20. "Samozdrav"ile nefes egzersizi sırasında oluklu kap ne yapar?
Cevap: Ek kapasite sağlar. Nefes alırken iç kavanozun içine nüfuz eden atmosferik havanın direncini artırır. Bu vücut üzerindeki yükü artırır ve kabın içindeki CO2 seviyesini artırır.